- Inzerce -

KaZ ohlašuje existenci

Filip Jakš, známý jako vokalista mělnické úderky Postižená oblast a sólově též jako Asstma, přišel letos v létě s novým duem KaZ, v němž se spolu s bubeníkem Ludwarem vydali na průzkum noise rocku, mathrocku, hardcore a dalších stylů.

Na bandcampovém profilu tohoto projektu jsou zatím ke slyšení první dvě nahrané skladby, které dávají tušit, že by mohlo jít o zajímavou spolupráci. Láska je delší kompozice o několika hutných částech propojených zvuky a mluveným slovem (zde poněkud nadbytečným). Lasem je pak už skladba s vyloženě hardcorovou energií a především zpěvem.

Tandem hudebníků nápaditě recykluje žánrové zvyklosti devadesátých let, včetně užívání lichých rytmů, ale také se blíží estetice kapel z okruhu spolku a labelu Silver Rocket, pro něž je často poznávacím znamením výrazný zvuk zkreslené basy. Basu a bicí doplňuje kromě Jakšova expresivního zpěvu také pletivo samplů a hluků decentně vyplňujících zbývající prostor. Zvuk kytary, který by se snad u kapel podobného typu dal očekávat, zde při poslechu vůbec nechybí.

Nahrávka ze zkušebny je velmi slušně zpracovaná, jen se v mixu trochu ztrácejí bicí oproti přísnému zvuku baskytary. Věřím, že kvalitnější nahrávkou a lepším mixem svůj celkový sound pánové ještě přitvrdí. KaZ svou demo nahrávkou lákají na další materiál, snad se tedy brzy dočkáme i regulérního alba.

KaZ: Demo
https://kaznoise.bandcamp.com/releases